Kontakta oss

Hitta till oss...

Torvhögsvägen 49

424 91 Olofstorp

Göteborg

© 2020 101 Tassar

HUNDhotell

På 101 Tassar gör vi allt för att din hund skall må bra.

Vi har utbildning och aktiverar hundarna efter deras individuella behov.

Ett naturresrvat ligger oss nära intill vilket vi ofta gör utflykter till.

Där finns det gott om skoj vovvarna kan roa sig med bland annat har vi olika typer av aktiveringsstationer som grundar sig efter hundens naturliga behov.

  • Problemlösning

  • Nosarbete

  • Inlämning

  • Balans

 

På förmiddagarna får alla hundar komma ut på en långpromenad på ca 2 timmar och ca 5 hundar promeneras per grupp.

Vi är mest inne i skogarna vid oss.

Vi låter aldrig hundarna hälsa på utomstående hundar under promenaderna för att undvika smittspridning och eventuella bråk. 

Efter det går vi tillbaka hem och hundarna får då vila. Hundarna bor tillsammans  i grupper där dom trivs och känner sig trygga.

Huset är på 3 våningar och inredningen är så lik en hemmiljö som möjligt med ex. soffor, fåtöljer och mysiga sovplatser.

Det är viktigt att miljön inne på hunddagis är balanserad så att vovvarna inte blir uppe i varv eller understimulerade. 

När vi är innomhus så är det vila eller lugn aktivering som erbjuds. 

Vovvarna berikas med ex ben, tuggleksaker och genom att de har möjlighet att bädda ligga på upphöjda liggplatser eller krypa in i en koja och sova.

Vi har rasthagar som ligger i anslutning till huset där vi lägger ut spår och där hundarna får leka med sina kompisar.

Personal finns på plats dygnet runt.

Hundarna tränas på dagis i samband med det dagliga rutinerna, som impulskontroll, stadga, följsamhet, inkallnig, nosaktivering m.m

HUNDAR I FLOCK

Hos oss lever hundarna i flock.

För att hunden skall trivas hos oss

är det av stor vikt att hunden som kommer till oss är en mjuk individ

som trivs i våran miljö.

Det kan inte finnas några obehag kring att vara med andra hundar samt att hunden skall kunna vara i från sina ägare och inte ha separations ångest eller känna sig stressad. Då detta påverkar resten av flocken negativt. Vi vill hålla en bra balans med lugn energi.

Det finns personal på plats dygnet runt och hundarna lämnas aldrig ensamma alla tillsammans. Vi som jobbar här har utbildning och läser hundspråk väl.   

NÄR NI KOMMER TILL OSS

När ni kommer till vårat hundhotell första gången så lämnar du först kvar din hund i bilen och väntar tills vi kommer ut.

Vi går sedan gemensamt in och ordnar det praktiska med papper o.s.v.

När vi sedan är klara så går vi tillsammans ut och tar ut hunden från bilen. Sedan tar jag med mig hunden på en promenad innan ni själva åker iväg. Hunden känner sig då inte lämnad utan uppfattar det som att det är han/hon som lämnar er.

Vi går sedan iväg på promenad och bekantar oss med varanda.

När vi sedan kommer tillbaka från promenaden brukar hunden glömt att husse/matte åkt iväg och är ivrig att bekanta sig med de nya omgivningarna och alla spännande lukter. På så vis blir det enklare att skiljas ifrån varandra och vovven trivs bättre på vårt hundpensionat.

TA MED DIG

  • Kopia på hundens försäkringsbrev.

  • Vaccinationsintyg. Hunden skall vara regelbundet vaccinerad enligt veterinärens ordination (DHP) -vi kräver också att hunden skall vara vaccinerad mot kennelhosta.

  • Egen filt och/eller korg, gärna en favoritleksak, koppel och halsband, kanske tuggben eller extra godis.

  • Foder m.m ….. Eget foder då hundar reagerar på att byta foder. Det kan bli för mycket för hunden att både byta foder och miljö på en gång.

  • Medicin om din hund äter någon sådan. Tablettgivning debiterar vi inget extra för, det är gratis! Däremot debiterar vi en kostnad för medicinska behandlingar till exempel örontvätt, örondroppar, ögontvätt, ögondroppar, behandling av tassar vid svampinfektioner, sprickor etc, behandling av eksem, munvård, behandling av hundens intima delar samt enklare sårvård.