Kontakta oss

Hitta till oss...

Torvhögsvägen 49

424 91 Olofstorp

Göteborg

© 2020 101 Tassar

Hunddagis

Vi vill förmedla kunskap och trygghet.

Både när du lämnar in din hund hos oss och när du behöver verktyg till att få ett bättre samspel med din hund. Eller bara ha skoj med din vovve i form av olika aktiviteter. Då många av våra hundar som tillbringar mycket tid hos oss och vi blir ett andra hem för dom. Vill vi just vara ett hem.

Ett hem för hundar som lever i flock med varandra. Balansen är då viktig och våran kunskap är av yttersta vikt för att hundarna ska trivas i att vara i flock med varandra.

Vi är ett hunddagis där hundarna står i fokus. Våran vision är att växa tillsammans med er och att få våran kunskap att växa.

Vi vill nå ut till så många av er som möjligt och bidra till ett roligare, tryggare och mer avslappnat hundägarskap. Vi som jobbar här har lång erfarenhet av hundträning, hundpsykologi och fortsätter att utvecklas genom att förnya våra kunskaper regelbundet.

Vi samarbetar bland annat med K9education som har lång erfarenhet av hundpsykologi och hur man anpassar träning individuellt. Vi samarbetar även med Hundhälsan som har har kunskap kring rehab och hundens pälsvård. Vi är kvalitetsmärkta från Sveriges Hundföretagare samt givetvis godkända från Länsstyrelsen.

Hundarna bor tillsammans  i grupper där dom trivs och känner sig trygga.

Inredningen är så lik en hemmiljö som möjligt med t.ex. soffor, fåtöljer och mysiga sovplatser.

Det är viktigt att miljön inne på hunddagis är balanserad så att vovvarna inte blir för uppe i varv och inte blir understimulerade.

När vi är inne på hunddagis så är det lugn aktivering och vila som gäller.

Vovvarna berikas med ex ben, tuggleksaker och de har möjlighet att bädda, ligga på upphöjda liggplatser eller krypa in i en koja och sova.

Hundarna tränas på dagis i samband med det dagliga rutinerna, som impulskontroll, stadga, följsamhet, inkallnig, nosaktivering m.m

HÄMTNING / LÄMNING

På morgonen möter vi dig i hallen och tar emot din hund.

Hunden ska alltid vara ordentligt rastad på morgonen när den kommer till dagis.

Inlämning sker mellan kl 7 - 9

( Därefter sker ingen ingen inlämning )

Hämtning sker först kl 15 - 17

Då hämtar vi hunden åt dig medan du väntar i hallen så de andra hundarna inte störs utan kan fortsätta sin vila.

 

Endast en kund/hund tas emot i taget i hallen så ibland kan det bli några minuters väntetid men vi hoppas på förståelse för det eftersom det är för hundarnas bästa.

Vi går då igenom hur dagen har varit.

På förmiddagarna får alla hundar komma ut på en långpromenad på 2 timmar. Dessa promenader kan se olika ut, ibland lägger vi in en del träning och ibland strosar vi runt.

Våra hundar som gått på hunddagis ett tag kan vara lösa och det blir en hel del motion ute i skogen.

De nyare hundarna lärs in med lina.

När vi tar oss ut från skogen kopplar vi upp alla hundar.

Efter promenaden kommer vi in och då är det mat för vissa med efterföljande vila och alla hundar tar det lugnt.

Det är viktigt med återhämtning för att inte få med sig en överstimulerad hund hem efter dagis.

På eftermiddagen får hundarna komma ut på en ytterligare promenad.

Våra rastgårdar ligger i anslutning till huset och dörren står ofta öppen efter sista promenaden så vovvarna kan välja att vara inne eller ute. Då brukar det  ligga ett och annat spår ute ....

Inskolning

Hundar som behöver dagisplats tas först in på

5 provdagar (1 vecka) då vi avgör om hunden fungerar i hundgruppen och om vi tror att den kommer trivas på dagis.

Om vi under invänjningen märker att hunden inte trivs kan det hända att dagis inte är bästa lösningen för just din hund, alternativt att den skulle trivas bättre på ett annat dagis med annorlunda rutiner.

 

Vi är mycket noga med att hundarna ska trivas hos oss, annars faller hela idén med hunddagis.

Under invänjningsveckan lär sig hunden att vistas hos oss, att gå in sig på dagis, att vara med sina hundkompisar, att promenera i grupp osv.

Allt sker successivt med personalens stöd.

Vi startar med ett par timmar om dagen och om allt går bra så är hunden hos oss en hel dag i slutet av första veckan. Skulle något inte fungera försöker vi lösa situationen men går det inte får hunden sluta igen.

Hos oss står hundarnas behov i centrum.